O alimentație sănătoasă nu doar contribuie semnificativ la bunăstarea fizică și un aspect atractiv, dar, de asemenea, reprezintă – în combinație cu regulată activitatea fizică-cel mai eficient remediu împotriva цивилизационных boli, cum ar fi bolile cardiovasculare sau obezitatea. Cel mai bine este de a naviga la alimentația corectă pe piramida alimentelor.

AUSTRIACĂ PIRAMIDA ALIMENTARĂ

Alimente piramida alimentară piramida oferă informații cu privire la faptul ca o dieta sanatoasa ar trebui să arate, în cazul optim. (Foto: maerzkind / Depositphotos)

Bautura

Cel mai important lucru este să se întindă pe o hidratare adecvată distribuite într-o zi. Pentru a face acest lucru cel mai bine se potrivesc următoarele băuturi: Apă, apă minerală, cimbru, fructe și ceaiuri de plante sau diluat cu sucuri de fructe și sucuri de fructe. De zi cu zi ar trebui să bea cel puțin 1,5 litri. De asemenea, moderat, mergi la băuturi care conțin cafeină, de exemplu, cafea sau ceai negru este permis.

Fructe și legume

Pe locul al doilea piramida alimentelor sunt fructe și legume-5 portii pe zi. Comprimat pumnul corespunde o portie. În acest caz se recomandă 3 portii de legume/leguminoase, precum și 2 porții de fructe. Astfel, organismul primește o cantitate suficientă de oligoelemente și digestiv fibre.

Carbohidratii

O altă componentă importantă a alimentației sănătoase sunt alimente amidonoase, cum ar fi cartofi, orez și produse din cereale și cereale integrale sunt de preferat. Carbohidratii conținute în aceste produse alimentare permit nivelul de zahăr în sânge doar peu à peu să crească și, astfel, crește nivelul de saturație. În această zi se consumă 4 portii de cereale integrale, paine sau paste. Pentru copii și sportivi sunt ideale 5 portii.

Lapte și produse lactate

O mică selecție de несладких de produse lactate, cum ar fi iaurt, brânză sau pot, de asemenea, disponibile pe daily ceea ce priveste meniul. Chiar și un pahar de lapte acoperă în medie, necesarul de calciu este de aproximativ un sfert și, prin urmare, aduce o contribuție importantă în menținerea sănătății oaselor și a dinților, pentru a preveni chiar boli cum ar fi osteoporoza. Este recomandat să folosiți produse cu conținut redus de grăsime.

Pește

Recomandat este de 1 – 2 porții de pește pe săptămână, preferând ulei de pește marin, cum ar fi macroul, somonul, tonul și heringul sau locale de rece de pește, cum ar fi, de exemplu, Saibling, așa cum grase de pește conțin cantități mari de omega-3 acizi grași.

O femeie mănâncă sănătos, cu o alimentație sănătoasă poate îmbunătăți starea de sănătate și prevenirea bolilor. (Foto: CITAlliance / Depositphotos)

DE LA ACEASTA UN PIC MAI PUȚIN!

Carne, produse din carne și ouă

Carne ar trebui să se întindă pe o farfurie numai aproximativ la fiecare 2-3 zile. Anume această hrană alimente cu un conținut relativ ridicat de fier, Iod sau vitamina B12 puncte, dar mai frecvente, mergi la friptură, cârnați și Co organismului duce prea mult de acizi grași, care cresc riscul de dezvoltare a cancerului de colon. cancerul de Stomac și, în același timp, va crește nivelul de colesterol, ceea ce la rândul său contribuie la ingrosarea arterelor și apariția артроза. Consumul de ouă trebuie să fie nu mai mult de 3 bucăți pe săptămână.

Uleiuri, grăsimi și nuci

De zi cu zi, dar în număr limitat și dimensiunea cantitate de ulei, glumă, produse de patiserie și Brafette, nuci sau semințe pot îmbogăți dieta. Grăsimi permit u. a. absorbția de vitamina A. o atentie Speciala în acest caz se concentreze pe calitate și acizi grași esențiali, deoarece organismul uman nu poate sintetiza.

Acizi grași esențiali, cuprinse, de exemplu, în ulei de floarea soarelui, mențin stabil nivelul de colesterol și protejează împotriva unei afectiuni cardiovasculare. Se recomandă să utilizați de înaltă calitate, uleiuri vegetale, cum ar fi

Uleiul de măsline

Ulei de canola

Ulei de dovleac

Uleiul de floarea-soarelui

Ar trebui să se concentreze de a ascunde numărul de grasimi, cum ar fi produse de patiserie, produse finite, produse lactate și produse din carne. Se recomandă 60-80 de grame de grăsime pe zi.

Dulci și grase preparate

Dulci și grase preparate, cum ar fi bomboane, produse de panificație preparate, fast-food, Knabberein și limonadă, vă rog, foarte rar consumă. Utilizarea de sare poate fi înlocuit cu folosirea de plante.

LA CE ALTCEVA TREBUIE SĂ ACORDE O ATENȚIE

Sanatoasa salata de fructe de cel puțin 5 porții de fructe și legume ar trebui să fie în meniul de zi cu zi. (Foto: Boarding2Now / Depositphotos)

Vă rugăm să rețineți echilibru: numai cine mănâncă variat, poate să-l hrănească corpul întreaga gamă de substanțe nutritive vitale. Ceea ce cu produse proaspete produse industriale cu un conținut scăzut de vitamine și conținut ridicat de aditivi artificiali, de preferat, este de la sine înțeles.

Cumpara regionale de mărfuri sezoniere: aceste produse au cel mai mare conținut de vitamine, și ei pot în cel mai bun mod de a satisface nevoile organismului în sezon: astfel, iarna legume pot evapora varza sunt bogate in vitamina c, în timp ce în lunile de vară, rosiile se coc, a cărui colorant licopenul împinge naturala UV-protecție a pielii.

Ia 3 principale si 2 intermediare mese pe zi, astfel încât să puteți evita de a îmbunătăți performanța.

Fa-ti timp pentru masă și mănâncă încet și în mod deliberat. Știu, vei musca de foame, de frustrare sau de plictiseala.